Bombardier CS300 – Air Balticin uusi kaunistus

Latvialainen lentoyhtiö Air Baltic otti vuoden 2016 lopussa ensimmäisenä lentoyhtiönä maailmassa käyttöön Bombardier CS300 -mallisen Bombardier-koneen. Air Baltic on tilannut kokonaisuudessaan 20 CS300-konetta Bombardierilta, ja ne täydentävätkin lentoyhtiön nykyistä 12 Bombardier Q400-koneen laivastoa. Bombardier CS300 on kevyt ja erittäin tehokas suihkukone, ja se lupaakin parannellun vuorotiheyden ja uusia kohteita Air Balticille.

Uusi konetyyppi lupaa myös mitä mukavinta matkustuskokemusta matkustajille. Matkustamo on esimerkiksi saanut upean säädettävän tunnelmavalaistuksea, ja ikkunat ovat extrasuuret ja tuovat matkustamoon paljon valoa. Ne tietysti myös takaavat upeat maisemat koneesta. Lisäksi matkustajia hemmotellaan normaalia leveimmillä penkeillä sekä levennetyillä matkatavaralokeroilla. Bombardier lupaa, että joka ikinen matkustaja pystyy panemaan käsimatkatavaralaukkunsa CS300:n matkatavaralokeroon.

Tällä hetkellä Bombardier CS300-koneen siivin pääsee Air Balticilla Riikasta Helsingin lisäksi muun muuassa Amsterdamiin, Muncheniin, Tallinnaan, Tukholmaan, Vilnaan, Barcelonaan, Pariisiin ja moneen muuhun kohteeseen.

Tästä löydät pienen esittelyvideon siitä, kun Air Balticin uusi konetyyppi laskeutui ensimmäistä kertaa Helsinki-Vantaan lentoasemalle joulukuun 9. päivänä viime vuonna. Konetta vastassa oli kaksi paloautoa, jotka toivottivat koneen tervetulleeksi ja antoivat kasteen sen esittelylennolle Suomeen.

 

air baltic bombardier cs300

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *