Helsinki Airshow, upea kokemus!

Helsinki Air Show on ehdottomasti suomen suurin ilmailualan tapahtuma. Tämä kyseinen show on ollut jo vuosia ehdoton vetonaula, eikä ihme, sillä näytökset tarjoavat todella henkeäsalpaavia kokemuksia! On varsin yleistä, että ilmailuesityksissä näytetään kalustoa, mutta myös niiden toimintaa. Voit esimerkiksi bongata airshowta katsomalla monta eri maasta tulevaa lentoryhmää, jotka temppuilevat yleisön mieleksi. Yleensä propelleilla toimivat potkurikoneet tekevät kaikkein hauskimpia temppuja, sillä niiden ohjaus on paljon notkeampaa, kuin esimerkiksi raskaampien lentokoneiden.

AirShow, eli ilmailunäytös on myös tapahtumana erinomainen, sillä tapahtumaan kuuluu hyvin usein erilaisia bändejä, esiintyjiä, solisteja, sekä muuta mukavaa koko perheen toimintaa. Suosittelemme kuitenkin ottamaan korvatulpat mukaan, nimittäin äänenvoimakkuus saattaa jossain kohtaa nousta todella korkeaksi!

Korkeista kävijämääristä kertoo esimerkiksi sellainen fakta, että vuonna 2009 ilmailushowssa kävi yhteensä 72,000 ihmistä! Tuo on täysin surrealistinen luku suomen mittapuulla, joten voitanee puhua erittäin hyvin organisoidusta, sekä viihdyttävästä esityksestä. Perinteisesti tämä show pidetään Malmin lentokentällä, itä-helsingin alueella. Malmin lentokenttä on pienkoneille tarkoitettu, joten ihan Finnairin lentokoneita et tule siellä normaalina arkipäivänä näkemään!

On kuitenkin hyvin yleistä, että esimerkiksi kotiin ajellessani pitkin Lahdenväylää, näen useamman kymmentä lentokonetta! Tämä johtuu siitä, että myös HKI-VANTAA lentokenttä on hyvin lähellä. Ilmailushowt ovat siis maailmallakin ihastuttaneet jo vuosikymmeniä lentoilun ystäviä, ja voimme olla todella ylpeitä siitä, että olemme suomeenkin onnistuneet organisoimaan tälläisen tapahtuman. Huomaathan että kyseistä esitystä varten tänne saapuu lentäjiä maailman jokaisesta kolkasta, kuten vaikkapa Ruotsista, tai Iso-Britanniasta!

Viimeksi helsinki air showta katsoessani, mieleeni juolahtikin yksi parannusehdotus, kun huomasin erään mainoksen yhdessä  lentokoneessa. Huomasin nimittäin että lentokoneisiin ei oltu myyty yhtään mainoksia. Tämä on mielestäni erittäin outoa, koska kymmenet tuhannet ihmiset tulvat katsomaan nimenomaan lentokoneita, joten eikö niihin olisi voinut kiinnittää vaikkapa sponsoritarroja? Ainoastaan yhdessä koneessa huomasin kyseisen tarran olevan, ja se kuului eräälle suomalaiselle casino-oppaalle. En ole varma, kieltääkö suomen arpajaislaki tämäntyyppisen mainostuksen, mutta mielestäni tuo oli kyseiseltä firmalta erinomainen mainostemppu. Toivottavasti ensivuonna näkisimme useampiakin tälläisiä, sillä tuossa isot firmat jättävät todella hyödyllisen PR-kampanjan käyttämättä.

Itse olen kohta 5 vuotta ilmailunäytöksiä kiertänyt, ja voin vilpittömästi todeta, että HKI Air Show on yksi mielenkiintoisempia tapahtumia. Tapahtuma varmasti järjestetään jälleen ensivuonna, joten hankithan lippusi ajoissa! Esimerkiksi pelkästään tänä vuonna esiintymässä oli mm. Eppu Normaali, sekä JVG. Todella kovan luokan nimiä nykypäivänä. Tai JVG ainakin on, kaikkihan me tunnemme legendaarisen Eppu Normaalin. 80 luvun kultabändin, joka jaksaa vielä lähes samalla kokoonpanolla viihdyttää suomalaisia populäärimusiikin ystäviä!

Mikäli tämän artikkelin myötä innostuksesi lentoharrastukseen, tai sen seuraamisen syttyi, suosittelemme lämpimästi ottamaan yhteyttä toimitukseemme. On todella mukava lukea asiakaspalautteita, sekä pystymme myös mahdollisesti ohjaamaan teitä oikeisiin paikkoihin, mikäli lentoharrastus saa oikein kunnolla tuulta alleen! Jos kiinnostuit heti, suosittelemme että marssit suoraan Malmin lentokentälle, ja kysyt pääsisitkö esimerkiksi sitä kautta jonkinlaiseen työhön, tai koulutukseen lentokoneiden parissa. Huomaathan että jos aivan pakko on päästä lentämään, saa suomessa lennättää ilman lupakirjaa lennokkeja! Nämä bensalla toimivat väkkärät ovat isojen poikien leluja, joita monet lentäjätkin käyttävät, koska he rakastavat työtään! Esimerkiksi Itä-helsingissä on monta erilaista puistoa, jossa on tehty puitteet moottorikäyttöisten lennokeiden lennättämiseen. Toivotamme sinulle onnea matkaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *