Helsinki-Malmin yleisilmailun lentokoulut

Helsingin pienemmällä lentokentällä eli Helsinki-Malmilla, joka on täysin varattu yleisilmailuun ja pilottien koulutukseen, toimii useita lentokouluja. Tässä kirjoituksessa ajattelin esitellä muutaman niistä, jos vaikka joku siellä miettii yleisilmailun lupakirjan hankkimista. Kaikki nämä lentokoulut ovat aina yleensä myös esillä Helsinki Air Show’ssa, joten sielläkin voi toki nykäistä pilottia tai lennonopettajaa hihasta ja kysellä lisää yksityislentäjän lupakirjan eli PPL:n hankkimista.  Malmilla toimivat kolme lentokoulua ovat BF-Lento, Aeropole Flight Training ja TTT-Aviation.

BF-Lento

BF-Lento on Suomen vanhin lentokoulu, joka on toiminut Malmilla vuodesta 1969. Lentokoulu on kouluttanut vuosiensa aikana jo parisen tuhatta oppilasta, mikä on aikamoinen määrä. BF-Lennolla on käytössään kahdentoista lentokoneen laivasto ja kahdeksan opettajaa, joten jokainen oppilas saa varmasti tarvitsemansa huomion ja pääsee aina halutessaan lentämään. Lentolupakirjan täällä voi suorittaa kolmessa kuukaudessa, joko oppitunneilla istuen taikka kotona oman tietokoneen äärellä etäopiskelulla. Tämä koskee tietenkin vain teoriaa, ilmassa aikaa kuluu lisäksi noin 47 tuntia.

Aeropole Flight Training

Aeropole on perustettu vuonna 2010 ja on Suomen suurin yksityisrahoitteinen siviili-ilmailukoulutusyritys. Malmin lisäksi yritys toimii myös Tikkakosken ja Kuopion lentoasemilla. Aeropolella on käytössään moderni Diamond-lentokalusto ja kasa ammattilaisopettajia, joilla on useita satoja lentotunteja kokemusta hihassaan. Myös tämän lentokoulun kanssa on mahdollista suorittaa teoriaosio etäopintoina joko verkossa tai kirjasta opiskellen kotona.

TTT-Aviation

TTT-Aviation on ainut lentokoulu Suomessa, joka on erikoistunut kouluttamaan lentäjiä iltaisin ja viikonloppuisin. Lentokoulu on perustettu vuonna 2009, ja lentokalustona tällä firmalla on pääosin Cessnoja. Teoriaosuuden voi opiskella yhtiön omassa etäopiskeluportaalissa taikka videokuvan kautta tapahtuvalla Webinaari-koulutuksella. TTT-Aviationin tavoitteena on tarjota oppilailleen kustannustehokasta ja laadukasta koulutusta asiakkaan ehdoilla.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *