Ilmailumuseo

ilmailumuseo

Ilmailumuseo on ilmailua rakastavien ihmisten unelmapaikka. Ilmailumuseo sijaitsee aivan Vantaan Aviapoliksen ytimessä hyvien kulkuyhteyksien päässä. Ilmailumuseo sopii kaikenikäisille, sillä museossa on paljon mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa. Museon näkyvimmän osion muodostaa noin 80 ilma-alusta, joissa on erityyppisiä ilma-aluksia niin matkustajakoneista suihkuhävittäjiin sekä kuumailmapalloihin.

Perusnäyttelyn lisäksi ilmailumuseossa järjestetään säännöllisin väliajoin vaihtuvia erikoisnäyttelyitä, jotka tuovat museoon erilaisia kiinnostavia aiheita eri näkökulmista ja eri aikakausilta. Erikoisnäyttelyistä ilmoitetaan aina muun muassa ilmailumuseon internetsivustolla, josta voi lukea lisätietoa erikoisnäyttelyyn liittyen.

Ilmailumuseossa kävijä voi kokea myös lentämisen tunteen kolmessa hyvin erilaisessa lentosimulaattorissa. OH-IMS -simulaattorissa kävijä voi nauttia todellisesta retrolentoelämyksestä. Diamond DA42 -simulaattorissa puolestaan kävijä voi kokea todella realistisen lentoelämyksen, joten tämä on omiaan nykyaikaisesta kalustosta kiinnostuneille ilmailufaneille. Sotailmailusta kiinnostuneet kävijät voivat kokea vauhdin ja jännityksen Messerschmitt Bf 109 -hävittäjäsimulaattorissa.

Ilmailumuseosta löytyy myös museokauppa, josta voi ostaa kotiintuomisiksi upeita muistoja kuten ilmailuaiheisia kirjoja, postikortteja, leluja sekä pienoismalleja kuten Revell, Tamiya, Airfix ja ynnä muuta ilmailuun liittyvään. Museokauppa on taivas ilmailuaiheisten kirjojen keräilijälle, sillä kaupan valikoimista löytyy yli 100 erilaista kirjaa. Kaupan valikoimista löytyvät aina uusimmat ilmailualan lehdet kuten Ilmailu, Feeniks Siivet ja monet muut.

Ilmailumuseosta löytyy myös kahvila-ravintola, jossa voi nauttia herkullisista suolaisista ja makeista leivonnaisista. Ravintolassa on tarjolla myös viikottain vaihtuva lounasbuffet. Ravintolasta voi saada myös catering-tarjoilua esimerkiksi museolla järjestettäviin tilaisuuksiin.

Museokäynnin hinta on aikuisilta 10 euroa, yli 7-vuotiailta lapsilta 7 euroa ja alle 7-vuotialle lapsille käynti on ilmainen. Halutessaan perhe voi ostaa myös perhelipun 25 eurolla. Museossa on tarjolla myös maksullisia opastuksia kuten tunnin kestävä perusopastus, joka on hinnaltaan 60 euroa sekä muun muassa lasten syntymäpäiväopastus, joka sisältää sisäänpääsyn 10 lapselle sekä 2 aikuiselle. Lasten syntymäpäiväopastus on hinnaltaan 170 euroa.

Ilmailumuseo on kaiken kaikkieen erinomainen päiväretkikohde ilmailusta kiinnostuneille. Kohde sopii kaikenikäisille, joten koko perhe voi lähteä viettämään mukavaa päivää. Vaihtuvien erikoisnäyttelyiden vuoksi ilmailumuseossa voi vierailla useammankin kerran. Nähtäväksi jää, mitä jännää Ilmailumuseo tarjoaa kävijöille tänä keväänä, sillä tämän vuoden erikoisnäyttelyä ei ole vielä julkaistu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *