Lentokoneet & Lentoyhtiöt

Tämänkertaisessa artikkelissamme käymme hieman läpi lentoyhtiöitä, sekä heidän toimintaansa. Helsinki Airshow on yksi euroopan suurimmista lentonäyttelyistä, joten on sopivaa, että käymme hieman lentokoneiden takana olevia yhtiöitä läpi! Olen itse matkustellut urallani vaikka kuinka ja paljon, joten tällä kertaa artikkelin takaa löytyy siis kokemuksen syvä rintaääni.

Lentoyhtiöitä, sekä lentokenttiä on niin paljon erilaisia, kun on eri maanosia, sekä maitakin olemassa. Toista samanlaista lentokenttää et tule löytämään, mutta voisimme nopeasti kerrata näistä esimerkiksi parhaimmat. Kun kyse on suomesta, niin pakkohan tässä on esille ottaa Helsinki-Vantaa lentokenttä. Tämä kyseinen lentokenttä on valittu mm. maailman parhaaksi aikoinaan! Tämä ei kyllä ole mikään ihme, sillä palveluiden taso, sekä toteutus HKI-Vantaalla on todella korkealuokkaista.

Lentokentän kaikki palvelut, ihan pienintäkin yksityiskohtaa on otettu huomioon, joten siellä asioiminen on helppoa ja vaivatonta. Onkin ihmeellistä huomata, miten joissakin maissa voidaan olla niin paljon perässä, kun puhutaan lentokentistä. Kieltämättä jopa vähän pelottavaa välillä, koska myös turvatarkistukset eivät välttämättä ole sillä tasolla, millä ne kuuluisivat olla. Olin esimerkiksi Egyptissä jokunen vuosi sitten, eikä Hurghadan lentokenttä ollut kyllä millään lailla vakuuttava. Siellä ei käytännössä ollut lainkaan jonoja, vaan ihmiset olivat sulloutuneena kaikki samaan tilaan, odottamaan passejaan, sekä viisumeitaan. Ei tietysti tarvitse erikseen mainita, ettei kyseisessä paikassa ollut edes ilmastointia.

Yksi hienoimmista, sekä laadukkaimmista lentokentistä löytyykin sitten Saksasta. Frankfurt-Hahn lentokenttä on todellinen saksalaisen insinöörityön taidonnäyte. Peri Saksalaiseen tapaan, palvelut, sekä kaikki muutkin on kentällä hiottu erinomaiseen kuntoon. Palvelu on tehokasta, sekä hyvin organisoitua. Tämä ei siis yllätä mitenkään, koska kyseessä on kuitenkin Saksa, joka on tunnettu säntillisyydestään, sekä tehokkuudestaan.

Lentoyhtiöissä on myös huikaisevia eroja, jotkin tarjoavat esimerkiksi ilmaisia virvokkeita, kun jotkin taas tyytyvät tarjoamaan kuivia leivänkranttuja. Yksi maailman parhaimmista lentoyhtiöistä on Qatar Airways, eikä ihme, sillä yhtiön taustalla on hurjia summia rahaa. Myös Turkish Airlines on hieman yllättäen valittu joskus maailman parhaaksi lentoyhtiöksi. Yhtiön resursseista kertoo jotakin se, että esimerkiksi heidän mainoksessaan on joskus ollut samaan aikaan Lionel Messi, sekä Kobe Bryant. Voitanee todeta, ettei nämä herrat ihan ilmaiseksi tule lentoyhtiöiden mainoksiin esiintymään.

Itse matkoillani olen ollut lähinnä kaikkiin lentoyhtiöihin tyytyväinen, paitsi tietysti Riga – Hki väliä kulkevaan potkurikoneeseen! Tämä kone on ilmeisesti Lufthansan operoima, joten yhtiöhän kuitenkin on luotettava. Itselle ei vain kauheasti kerry luottamusta lentävää peltihökkeliä kohtaan, joka pysyy potkureiden avulla ilmassa!

Mitkä ovat sitten sinun parhaimmat kokemukset, tai vaikkapa jopa pahimmat kokemukset lentokoneista, sekä lentoyhtiöistä? Alla olevaan kommenttikenttään voit jättää suoraan omat vastauksesi, jonka jälkeen käymme nämä yksitellen läpi. Etsimmekin tällä hetkellä uutta matkailijaa, joka lähtisi puolestamme tekemään eräänlaista projektia ulkomaille. Hankkeemme tarkoitusksena on saada käytyä yli 100 lentoyhtiötä läpi, sekä tehdä niistä erittäin kattava arvostelu/suunnitelma sivustollemme! Mikäli siis haluat olla osana tätä upeaa mahdollisuutta, jätäthän alapuolelle olevaan kommenttikenttään siis yhteystietosi.

Olemme yhteydessä sinuun niin pian kuin mahdollista. Huomaathan että saamme valtavasti palautetta päivittäin, joten vastauksissamme saattaa esiintyä pientä viivettä. Vastaamme kuitenkin yleensä jo heti 24-48h kuluessa. Mikäli sinulla tulee lisäkysymyksiä, voit osoittaa nämä suoraan toimistollemme, josta sitten vastaamme sähköpostitse myös, niin nopeasti kuin mahdollista.

Lisää asiaa lentoyhtiöistä on helppoa löytää, ja tähän hommaan suosittelemmekin osoitetta http://www.travellink.fi/lentoyhtiot

 

Mukavaa päivän jatkoa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *