Tällainen on Airbus A350, Finnairin uusin konetyyppi

a350

Finnairin laivasto käsittää yli 60 lentokonetta, joista suurin osa on Airbusin valmistamia. Laivasto on yksi koko Euroopan moderneimmista, ja tämän takia Finnair tuottaakin vähemmän päästöjä kuin muut lentoyhtiöt ja myös matkustusmukavuus on erinomaista. Tämän päiväisessä artikkelissamme teemmekin katsauksen Finnairin uusimpaan hankintaan, Airbus A350-900 -lentokoneeseen, joka tunnetaan myös nimellä Airbus A350 XWB (eXtra Wide Body), ja joita Finnairilla on tällä hetkellä jo 6 kappaletta. Airbus 350-900 mainostaa olevansa maailman nykyaikaisin liikennelentokone, ja tarjoaakin monenlaista herkkua matkustajilleen.

Finnair on Euroopassa ensimmäinen lentoyhtiö, joka on ottanut käyttöönsä Airbus A350 XWB -lentokoneita ja kolmas lentoyhtiö maailmassa heti Qatar Airwaysin ja Vietnam Airlinesin jälkeen. Finnairin ensimmäinen A350-lento laskeutui Helsinki-Vantaan lentoasemalle 7. lokakuuta 2015. Tällä hetkellä Finnair lentää näillä uusilla koneilla Bangkokiin, Shanghaihin, Pekingiin, Hongkongiin ja Singaporeen. Suomalaista designia ja muotoilua rakastavat pitävät varmastikin näistä koneista, sillä se on ulkoa sinivalkoinen ja matkustamon sisustuksesta on vastannut suomalainen Dsign Vertti Kivi & Co -suunnittelutoimisto.

Finnairin tilaamissa Airbus A350 -lentokoneissa on yhteensä 297 istuinpaikkaa, 46 Business-luokassa, 43 Economy Comfort -luokassa ja 208 Economy-luokassa. Economy- ja Economy Comfort -luokissa tarjolla on muun muuassa tilavat istuimet, jotka tarjoavat jopa 10 senttiä enemmän jalkatilaa ja 11 tuuman kosketusnäyttö. Businessluokassa matkustajia hemmotellaan muun muuassa pitkillä ja leveillä Zodiac Cirrus III -vuodeistuimilla, maksuttomalla Wi-Fillä ja pohjoisen mauista kootulla menulla. Kaikki tarjottavat ruuat on tietenkin paritettu täydellisesti yhteensopivan viinin kera.

Kaikki matkustajat pääsevät nauttimaan seuraavista mukavuuksista:

 

  • Suuret panoramaikkunat, jotka tarjoavat luonnonvaloa koko matkustamoon
  • Vuorokaudenajan mukaan asteittain vaihtuva LED-tunnelmavalaistus, joka luo rentouttavan tunnelman matkustamoon
  • Ilmansuodatusjärjestelmä HEPA-suodattimilla, joka vaihtaa matkustamon ilman 2-3 minuutin välein. Lentokoneen eri osissa pystytään myös säätämään lämpötilaa erikseen.
  • Enemmän istuin- ja jalkatilaa, sekä tietysti myös tilavammat matkatavarahyllyt
  • Hiljainen ja rauhallinen lento – Airbus A350 -koneet ovat noin 20% hiljaisempia kuin muut nykyiset lentokoneet
  • Ympäristöasioista kiinnostuneet nauttivat lisäksi myös varmasti tiedosta, että Airbus A350 -lentokoneet ovat 25% polttoainetehokkaampia kuin muut nykysukupolven lentokoneet ja näin ollen ympäristöön pääsee vähemmän päästöjä.

 

Alla on mielenkiintoinen video uudesta Airbus A350 -koneesta:

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *