Ykkösluokan edut

Nyt poiketaan vähän Helsinki Airshow-aiheesta, sillä suuntaamme katseemme lentoyhtiöiden ykkösluokkiin. Moni matkustaja varmasti luulee, että ykkösluokka sisältää vain leveämmät istuimet koneen etuosassa, mutta todellisuus on eri. Luksusyhtiöt tarjoavat ensimmäisessä luokassa kääntyviä istuimia, ekstraelektroniikkaa, kylpyhuoneita suihkulla varustettuna sekä oikeita makuuhuoneita. Listasimme tähän artikkeliin muutaman yhtiön, jotka tarjoavat lentoyhtiöiden parhaimmat luksuspalvelut ykkösluokassaan. Hintaviahan nämä ykkösluokat ovat, mutta kyllähän niistä aina kelpaa haaveilla.

lentokoneiden ykkösluokat

Emirates hemmottelee spa-hoidoilla

Monille tuttu luksusyhtiö Emirates osaa hemmotella matkustajiaan oikein olan takaa. Emirates operoi Dubaista ja ykkösluokan palvelut alkavat jo ennen koneeseen istumista. Matkustajien on nimittäin mahdollista saada oma eksklusiivinen kyyti lentokentälle. Lentokentällä ykkösluokan matkustajat pääsevät nauttimaan lentokentän lounge-tiloista, yksityisistä sviiteistä sekä minibaareista. Tiloista löytyvät myös peilipöydät ja vaatekaapit. Lennolle päästyään matkustajat pääsevät osallistumaan erilaisiin Spa-palveluihin ja ykkösluokka on suunniteltu myös suoraan shoppailijoille sillä matkustajien matkatavaroiden paino voi nousta jopa 50 kiloon.

Etihad Airways ja maailman paras ykkösluokka

Tätä lentoyhtiötä on kutsuttu maailman parhaimmaksi ykkösluokan tarjoajaksi, sillä se on vienyt ykkösluokan ihan uudelle tasolle. Tästä Edihadin residenssistä löytyy kolmen huoneen sviitti, johon kuuluu oleskelutilat sekä kylpyhuoneet suihkuilla varustettuna. Lennolla on myös hovimestari käytettävissä koko vierailun ajan.

Qatar Airways tarjoaa viiden tähden illallisen

Tämä lentoyhtiö tarjoaa matkustajilleen mahdollisuuden sukeltaa tasokkaan ruoan maailmaan. Matkustajat pääsevät nauttimaan julkkiskokkien valmistamasta menusta, macaron leivoksista sekä oikean viinimestarin suosituksista viiniä valittaessa. Etuihin kuuluu myös italialaisen Missoni -luksusmerkin yöpuku sekä yötossut, jotka matkustajat pääsevät pukemaan yllensä mennessään levolle luksussänkyynsä. Hintaa tälle lystille tulisi Lontoon Heathrowista Qatarin Dohaan jopa 63 000 euroa.

Cathay Pacific vie lentoviihteen uudelle tasolle

Mainitsemisen arvoisena lentoyhtiönä Cathay Pasific vie lentokoneviihteen aivan uudelle tasolle. Tämä luksusviihdejärjestelmä tarjoaa uskomattomat taustaäänet poistavat Bose-kuulokkeet. Täm,ä Hong Kongilaisen lentoyhtiön ykkösluokka on lontoolaisen arkkitehtitoimiston Foster + Parternsin käsialaa. Lennolla matkustajille jaetaan myös pyjamat sekä austrarialaisen kosmetiikkamerkin, Aesopin tuotteita.

All Nippon Airways – Japanilaista laatua

Tässä Japanilaisessa lentoyöhtiössä matkustajat pääsevät lentämään omissa loosseissaan. Tämä mahdollistaa rentoutumisen ilman erillisiä häiriötekijöitä. Nämä säädettävät istuimet taipuvat kätevästi myös makuuasentoon, mikä taas mahdollistaa nukkumisen tai muun rentoutumisen lennon aikana. Kyseessä on japanilainen ANA-lentoyhtiö, joka tarjoaa myös kalliin viihdejärjestelmän lennon ajaksi. Tähän järjestelmään kuuluu muun muassa 23-tuumainen LCD näyttö sekä melkein parisataa elokuvaa. Lisäksi telkkarista pääsee katsomaan videoita, kuuntelemaan musiikkia sekä pelaamaan erilaisia pelejä. Tietenkin matkustajien käytössä ovat myös omat henkilökohtaiset kaapit sekä satelliittipuhelimet. Näiden etujen ja ominaisuuksien avulla matkustaminen kuluu varmasti rattoisasti ja nopeasti.

American Airlines sopii bisnesneuvotteluun

Tämän koneen ykkösluokka on suunniteltu erityisesti bisnesneuvottelua varten, sillä se tarjoaa käännettävät istuimet erikoisominaisuutena. Myös aterioiminen onnistuu helposti vastakkain, eikä matkustajien tarvitse keskustella katse suoraan eteenpäin.

Signapore Airlines – yksityisyyttä liukuovilla

Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä haluaisimme esitellä liukuovilla varustetun ykkösluokan, jonka tarjoaa Signapore Airlines. Huoneista löytyy erilliset sängyt sekä istuimet, jotka ovat helposti säädettävissä myös makuuasentoon. Tila on melko rajallinen, mutta tilaan on helppoa saada mukaan vielä yksi vieras. Tässä ykkösluokassa ovat plussaa myös kristallilaseissa tarjoillut shampanjat sekä tasokkaat menut, ja ruoka valmistetaankin täysin matkustajien toiveiden mukaisesti.

Luksusta lentomatkoihin

Nämä ykkösluokat ovatkin varmasti monen vuosipalkka, mikä tekeekin niistä vielä kaukaisen haaveen. Aina saa kuitenkin haaveilla ja suunnitella, sillä koskaan ei tiedä vaikka lotto osuisikin kohdalle tai oma bisnes alkaisikin pyörimään niinkuin oli toivoinut. Näissä ykkösluokissa matkustajat pääsevät rentoutumaan ja nauttimaan hemmottelusta erilaisten spa-hoitojen ja shoppailun yhteydessä. Tässä vaiheessa matkustaminen ei varmasti tunnu enää edes matkustamiselta, vaan loma lähtee käyntiin jo lentokentälle astuessa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *